Huisstijl Rob van der Ven

Rob van der Ven is kunstenaar. Zijn werk wordt vaak gekenmerkt door keramieken figuurtjes. We hebben gekozen voor mono-tone traces van een tweetal, speciaal voor de gelegenheid gemaakte, beeldjes. De kaartjes zijn gedrukt op papier met een ‘friemeltje’ en wat textuur. Want daar houdt Rob van. Het is gelukt om kaartjes en een bijpassende portfolio-website te ontwerpen waar deze eigenzinnige kunstenaar blij mee is. Ik ben zelf overigens ook erg tevreden met het resultaat!

 

Rob heeft een bijzondere fascinatie met ambacht, vakkennis en -kunde. Hij werkt met vlakglas, geblazen glas, gegoten glas, glas-in-lood, laboratoriumglas, enz. Daarnaast zijn er vele andere materialen die aan zijn ideeen moeten geloven, zoals hout, staal, lood, beton en veelal keramiek.

Om beelden te maken moet je een reden hebben, als je niets te zeggen hebt moet je je mond houden. Ik ben een kijker. Ik observeer mensen en toon deze observaties in mijn werken. Mijn onderwerp is dus de mens of eigenlijk het menselijk gedrag. De figuren zijn naakt, als een vorm van abstractie. Het zijn geen herkenbare mensen, maar individuen met een eigen identiteit. Geen abstracte mensen, maar abstracte mensheid.